Record aantal deelnemers voor Broekhuis Halve Marathon Harderwijk

5 maanden geleden gepubliceerd

In aanloop naar de 42ste editie van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk is een recordaantal van meer dan 2000 deelnemers aangemeld. Dit evenement, georganiseerd door AV Athlos, vindt plaats op zaterdag 9 maart 2024.

Verwachte drukte en wegafsluitingen

Door het grote aantal deelnemers verwacht de organisatie drukte rondom het RSG gebouw en het terrein van Unitas. Ook op het parcours en de omliggende wegen zal het drukker zijn. Verschillende wegen zullen tijdelijk afgesloten zijn tijdens het hardloopevenement. De organisatie adviseert toeschouwers en deelnemers om zoveel mogelijk te reizen met de fiets of het openbaar vervoer.

Recordaantal deelnemers en na-inschrijvingen

Het aantal deelnemers overtreft de verwachtingen. Meer dan 2000 mensen hebben zich al vooringeschreven, waaronder 67 bedrijven en 260 deelnemers via het St. Jansdal. De voorinschrijving voor de kwart- en halve marathon was zeer snel vol. Er wordt verwacht dat er op de dag zelf ook nog vele na-inschrijvingen zullen volgen, mits het weer het toelaat.

De route en muzikale begeleiding

Het gecertificeerde parcours loopt over de prachtige boulevard, de historische Vischmarkt en door de stad van Harderwijk. De start is op de Eisenhowerlaan en de finish is op de Beneluxlaan/Slingerbos ter hoogte van het korf-/handbalterrein van Unitas. De routes zijn verkeersvrij en bestaan uit verharde wegen en paden. Op verschillende plaatsen langs de route zal muziek te horen zijn voor een nog leukere hardloopervaring.

Laatste kans om in te schrijven

Voor degenen die alsnog willen deelnemen, is na-inschrijving nog mogelijk voor de 5 km en de Kidsrun. Dit kan online vanaf maandag 4 maart 2024 tot een half uur voor de start van het betreffende onderdeel op zaterdag 9 maart. Maar let op: vol is vol! Op de dag zelf is inschrijven alleen online mogelijk en betaling kan alleen met de pin.