Diefstal en misbruik bankpassen in Harderwijk

5 maanden geleden gepubliceerd

In het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk heeft een man twee tassen van medewerkers gestolen en vervolgens hun bankpassen gebruikt om voor ongeveer 250 euro aan producten te kopen in verschillende winkels. De tassen zijn niet teruggevonden.

De diefstal

De diefstal vond plaats aan de Wethouder Jansenlaan in Harderwijk. De man dwaalde door verschillende afdelingen en gangen van het ziekenhuis. Toen hij in een behandelruimte kwam, vroeg een medewerker hem waar hij naartoe moest. De man beweerde dat hij iemand kwam bezoeken in de oefenzaal. Na doorverwezen te zijn naar de oefenzaal in het revalidatiecentrum, opende hij echter de deur naar een leegstaande behandelruimte. Daar vond hij de tassen van twee medewerkers, die zich op dat moment in de oefenzaal bevonden. Hij nam de tassen mee en verliet het ziekenhuis.

Misbruik van bankpassen

Kort na de diefstal kocht de man met de gestolen bankpassen voor circa 250 euro aan producten in diverse warenhuizen, een boekhandel en een parfumerie.

Oproep tot getuigen

Er is een oproep gedaan aan iedereen die mogelijk meer informatie heeft over deze zaak of de dader herkent. Mensen kunnen hun tips doorgeven, dit kan ook anoniem. Er is ook een video beschikbaar waarin de verdachte te zien is, om mogelijke herkenning te vergemakkelijken.