Politie in Harderwijk reageert op vermeende 'ontvoering'

5 maanden geleden gepubliceerd

Gistermiddag rukte de politie massaal uit in de wijk Stadsweiden in Harderwijk, na een melding van een mogelijke ontvoering. De inzet bestond uit meerdere politiewagens, agenten in zware vesten en een politiehelikopter die enige tijd boven de wijk cirkelde. Echter, de politie twijfelt sterk aan de juistheid van de melding.

Aanzienlijke politiemacht

Getuigen meldden de aanwezigheid van tot wel negen politiewagens in de wijk. Buurtbewoner Bert, die boodschappen wilde doen, zag de onrust op straat. “Ik heb zeker vier politieauto’s voorbij zien komen in de korte tijd dat ik naar de Jumbo wilde. Ook stonden er politieagenten voor de deur van een woning. Van mensen op straat hoorde ik dat er iemand ontvoerd zou zijn. Of dat waar is, weet ik niet.”

Misverstand of grap?

Getuigen zagen een jongen bij de school RSG Slingerbos in een busje getrokken worden en belden de politie. De politie vond inderdaad een busje met een jongen erin, maar het is onduidelijk of de jongen tegen zijn wil in het busje werd gehouden.

Woordvoerder Esmée Pellen zei: “We zijn met die jongen in gesprek gegaan en betwijfelen of het hier om een ontvoering gaat. Mogelijk gaat het om een misplaatste grap, of berust het allemaal op een misverstand. Dat wordt op dit moment onderzocht.”

Het onderzoek loopt nog en het is onduidelijk of er naast de jongen anderen betrokken waren bij het busje. Ook is nog niemand aangehouden in verband met het incident.