Fietsen van viaduct gegooid op A28 bij Harderwijk

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 21 februari zijn er meerdere fietsen van het viaduct Deventerweg in Harderwijk naar beneden gegooid op de A28. Hierdoor hebben meerdere auto’s schade opgelopen.

Omschrijving van het incident

Rond 23.30 uur ontving de politie een melding dat er meerdere fietsen op de A28 lagen ter hoogte van het viaduct Deventerweg. De fietsen waren vanaf het viaduct op beide rijbanen gegooid. Meerdere auto’s zijn over de fietsen heen gereden en hebben daardoor schade opgelopen. Rijkswaterstaat heeft de voertuigen afgevoerd.

Gelukkig raakte niemand gewond bij dit incident, maar de situatie had anders kunnen aflopen.

Oproep voor informatie

De politie is op zoek naar informatie die kan bijdragen aan het onderzoek. Hebt u gezien wie de fietsen van het viaduct heeft gegooid? Woont u in de buurt en heeft u camerabeelden waar mogelijk iets relevants op staat? Of is uw fiets onlangs gestolen en vermoedt u dat deze bij dit incident is gebruikt?

Daarnaast is de politie geïnteresseerd in dashcambeelden van automobilisten die op de avond van het incident over de A28 reden. Als u schade heeft opgelopen en dit nog niet heeft gemeld, wordt u ook verzocht om contact op te nemen.

Tips kunnen doorgegeven worden via het tipformulier of door te bellen naar 0900 - 8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.